Foetuswoning moet binnenkort voldoen aan E-peil…

Volgens het principe jong geleerd oud gedaan, gaat de overheid binnenkort de EPB-wetgeving uitbreiden naar foetuswoningen. Gezinnen die een foetuswoning willen bouwen, moeten vanaf het startschot van de werken aan de nieuwe EPB of Energie Prestatie Buik voorwaarden voldoen.

Zo zal de vrouwelijke aannemer o.a. een isolatiekoepel moeten plaatsen. Deze kan aangevuld worden met bijkomende lagen in textiel. De opbouw, vorm en dikte wordt berekend op de tussentijdse grootte van de meegroeiwoning en dient via een regelmatige controle door een erkend gynaecologische energiedeskundige te worden bepaald. Naast een goede isolatie van de buitenschil wordt ook gefocust op de compactheid als parameter voor de beperking van energieverlies. De foetushouding speelt hierbij een belangrijke rol.

Ook vergunningstechnisch zijn er randvoorwaarden. Vooraleer een nieuwe staatsburger zijn woning kan verlaten, zal er worden nagegaan of de bouwheer over een afbraakvergunning beschikt. Tijdig indienen is dus de boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *