VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je een lijst van veelgestelde vragen. Heb je een bijkomende vraag of vind je u geen antwoord op uw vraag? Mail ons via redactie[at]rebelarchitect.be

VRAAG
Kan ik artikels, tekeningen, foto's, ideeën of andere content inzenden voor publicatie?

ANTWOORD
Ja, dat kan maar...
Het probleem met ideeën is het volgende: Als u een idee inzendt waarvan u denkt dat het onwaarschijnlijk origineel en grappig is en wij lezen dit, kan het volgende gebeuren:
1. Ofwel hebben wij al hetzelfde supergeweldige idee gehad en willen wij dit in de nabije toekomst gaan publiceren. Als u ons idee dan leest bij publicatie, en u dacht dat u de enige bent die dit bedacht kan hebben, dan bent u zwaar in uw gat gebeten en bestaat de kans dat u ons aanklaagt.
2.Ofwel hebben wij hetzelfde hilarische idee nog niet gehad en kunnen wij nooit meer soortgelijk idee gebruiken want als we dit wel zouden doen, bent u ook in de andere kaak van uw gat gebeten.
Bijgevolg:
1. Wij willen niet met de ideeën van anderen gaan lopen.
2. Wij hebben momenteel geen budget om u te betalen voor uw ideeën.

Conclusie:
1. Als u betaald wil worden, zend ons dan aub geen ideeën. Wij willen dat u een tevreden lezer blijft.

2. Als u ons vanuit uw enthousiasme belangeloos wil helpen en uw ideeën wil delen, dan vragen wij om in uw email schriftelijk te vermelden dat u afstand doet van alle rechten van dit idee en dat u bevestigt dat wij dit idee vrij mogen gebruiken, waarvoor onze oprechte dank.
Opmerking: Indien wij beslissen om welke reden dan ook uw idee niet te gebruiken, wees dan aub niet boos. Zo'n beet in de kaak van uw achterste is echt geen prettig gevoel.

VRAAG
Kan ik (originele) strips kopen?

ANTWOORD
Dat kan. Wij kunnen u een mooie gesigneerde ingekaderde print van uw favoriete strip bezorgen. Op het formaat dat u wenst. Wij kunnen ook origineel getekende en gesigneerde strips in ink bezorgen. Elke strip bevat steeds uiterst rechts een stripnummer. Bezorg ons dit nummer. Zo kunnen wij de strip makkelijk terugvinden.
Contacteer ons voor meer info.

VRAAG
Waar haalt u uw ideeën?

ANTWOORD
Wat een idee !

VRAAG
Maakt u ook content in opdracht?

ANTWOORD
Ja. Braindog is het creatief bureau van Rebel Architect. Voor meer info over onze diensten www.braindog.be .

VRAAG
Kan ik u interviewen?

ANTWOORD
Ja.
Stuur een mailtje naar ons met uw vraag, uw gegevens en de naam en website van het medium waarin u het interview wil publiceren. Wij contacteren u dan voor een eventuele afspraak. Alle interviews moeten eerst schriftelijk ter goedkeuring worden voorgelegd vooral ze gepubliceerd of uitgezonden worden.

VRAAG
Ik ben een boekhandel en wil graag uw boeken bestellen.

ANTWOORD
Dat kan. Neem contact op met onze uitgever via info[at]dom-publishers.com

VRAAG
Ik wil een tekening, artikel of andere content hergebruiken. Mag dat zomaar?

ANTWOORD
Nee. Op alle tekeningen en content van deze website berust auteursrecht. Schending daarvan is strafbaar. Dat betekent dat hergebruik zonder toestemming van de auteur niet is toegestaan.  Wij zijn hier heel strikt in. Wij zijn lid van SOFAM, de auteursvereniging voor audiovisuele kunsten. Als ik een inbreuk vaststel dan stuur ik dat naar hen door. Hun advocaten gaan er dan achteraan en eisen een fikse schadevergoeding. Zij nemen hier een percentage op. Deze diensten kosten mij niets. Wees dus gewaarschuwd.

Indien je content wil hergebruiken, moet je vooraf toestemming vragen. Wij willen graag -per mail- van je weten:

1. Waar het voor is en wat je er mee beoogt
2. Hoe en wanneer je het aangeleverd wil hebben 
3. Hoeveel je er max. voor kan/wil betalen

We vragen dus naar je budget. De reden is dat ik anders een hele dag bezig ben met offertes te maken voor mensen die er geen geld voor hebben. Zorg dus dat je budget ruim genoeg is om ons te betalen. Als de aanvraag voldoet aan onze wensen dan laten we snel weten of we akkoord gaan.

VRAAG
Willen jullie gratis strips of content leveren voor een goed doel?

ANTWOORD
Hangt er vanaf. Je kan altijd proberen.