Architect communiceert met geest van overleden ontwerp…

Na de dood van zijn ontwerp zag architect Hendrik De Vos het architectuurleven niet meer zitten. Maar hij moest verder voor de klant. Een paar maanden later werd een nieuw ontwerp geboren. Toch verloor hij nooit de connectie met zijn eerste kindje.

“Het is raar. Het is alsof er een soort spirituele verbinding is”, fluistert hij als we samen door de uiteindelijk gebouwde woning wandelen. “Ik voel zijn aanwezigheid. In de leefruimte zie ik bijvoorbeeld nog steeds een trap staan, terwijl die nu in de hal pronkt. En de geest van de keuken verschijnt soms op de plek van de garage. Niemand anders ziet dit. Ik zwijg erover tegen de klant, want die zou me voor gek verklaren. Het is allemaal heel vreemd. Ik kan de rilling op de rug van mijn potlood maar niet van me afschudden”.

Op mijn vraag waarom hij de ghost building busters niet laat komen, antwoordt hij geïrriteerd: “Ben je gek?! Waarom zou ik dát doen? Het is een goede geest die niemand kwaad doet. Trouwens… Zo kan ik tenminste nog een beetje het gevoel hebben dat er hier iets van mij hangt”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *